El projecte

12249871_872104566176756_403358586379400215_nAl Turó d’en Rompons, situat entre Vilassar de Dalt i Òrrius (Maresme), al bell mig del Parc Serralada Litoral, produïm hortalisses ecològiques i de temporada, seguint el mètode bioinàmic, i realitzant totes les tasques de cultiu amb cavall. Ens alberguem en una finca anomenada Can Femades (Òrrius), on convivim i treballem conjuntament amb l’Horta d’Òrrius, i la Granja el Niu d’Ous, tots dos projectes agroecològics. Pretenem ser un espai d’assaig i pràctica on, també, organitzar esdevniments formatius teòrics i/o pràctics, enfocats a potenciar els coneixements de tots aquells/es que persegueixen l’obectiu de treballar d’acord amb la natura, i a favor de la cultura i del progrés econòmic, ecològic, social, tradicional, medioambiental, gastronòmic, ètic, etc. A més, volem esdevenir un punt de trobada d’usuaris per a accedir a tota mena d’aliments ecològics i de proximitat.

L’agricultura moderna, així com els hàbits de treball en general, l’obessió per la innovació tecnològica i comunicativa, o el consum desmesurat, ens han portat a un model de vida que ens separa de l’activitat natural i els seus processos. Quan l’agricultura industrial consumeix 10 joules en forma de combustible fòssil, per generar-ne un en forma de proteïnes, lípids o hidrats de carboni, hi ha alguna cosa que no funciona correctament.

La idea, des d’el Turó d’en Rompons, és fer petites propostes de cara a conèixer i/o recuperar coneixements antics i moderns, per a la gestió ecològica de l’agricultura i el medi, per recuperar tradicions pageses en camí de la desaparició, i per aprofundir en mètodes i pràctiques que siguin beneficioses tan pel bé de la nostra feina i el dia a dia, l’entorn, com per a l’autosuficiència.

Us convidem a participar-hi!

Formació

Pel que fa a la formació, oferim un curs anual de Tracció Animal, per a proporcinar una iniciació a aquells que ténen previst treballar amb animals, o senzillament conèixer la feina que realitzem amb ells. A més, al llarg de l’any acceptem voluntariat amb l’objectiu d’aprendre les tasques de pagès. Si ets un professional i tens alguna proposta per a dur a terme a El Turó d’en Rompons, només cal que contactis amb nosaltres i mirarem de fer-ho possible!

Productes ecològics

Oferim una varietat d’hortalisses ecològiques cultivades per nosaltres i per altres productors ecològics de la zona, a més d’altres productes complemetaris com fruita de temporada, ous, làctics, o carn de pastura! Clicant AQUÍ hi trobareu més informació.